Direct naar content

Hulpaanbod

Hulp van Yeph start bij het Yeph Expertiseteam. Samen met jongeren, ouders en al betrokken hulpverleners kijken we wat er aan de hand is en welke hulp aan kan sluiten. Veel vragen kunnen met extra steun thuis of op de plek waar het kind woont worden opgepakt.

Soms is een tijdelijke opname op een hoog-specialistische groep van Yeph nodig. We overleggen met elkaar wat hier de kansen en de risico’s van zijn en maken keuzes hierover samen. Voor kinderen uit de zestien samenwerkende Utrechtse gemeenten, vallen alle ‘drie-milieu’ hoog-specialistische groepen onder de verantwoordelijkheid van Yeph:

  • Open jeugdzorg behandelgroepen
  • Klinische jeugdzorg behandelgroepen voor jongeren met psychiatrische problematiek
  • JeugdzorgPlus (‘gesloten’ behandelgroepen)
  • Groepen voor langdurig specialistisch wonen
  • Intensief kleinschalige groepen en maatwerk

Onze locaties

Een opname op een specialistische groep heeft grote impact voor de jongere en voor het gezin. Het is een keuze die we zorgvuldig en alleen bij uitzondering maken. We kijken goed welke groep het beste aansluit bij de vraag, de leeftijd, het niveau, de woonplaats en het perspectief van de jongere. We streven ernaar dat een jongere direct op een passende groep zit en niet hoeft te verhuizen.

Binnen alle groepen werken we met een vast team van begeleiders, die ook intensief samenwerken met ouders en eventuele andere hulpverleners. Veiligheid, structuur en een fijne sfeer zijn uitgangspunt. Elke jongere heeft een eigen programma van onderwijs of dagbesteding, sport, vrije tijd en (groeps-)therapie, zoveel mogelijk in het gewone leven en afgestemd op de eigen doelen. In het weekend en de vakantie gaan jongeren vaak naar huis.

De groepen vallen onder één van de Yeph-organisaties: Youké, Pluryn of ‘s Heeren Loo. Hier lees je meer over onze locaties binnen regio Utrecht.

Valkenheide - Maarsbergen

Op locatie Valkenheide van Pluryn kunnen jongeren op veel verschillende manieren wonen. Er zijn meerdere driemilieus en klinische behandelgroepen. Specifiek voor jongeren met Autismespectrumstoornissen en voor meisjes met complexe trauma’s zijn er kleinschalige groepen. Op Valkenheide zijn ook een school (VSO De Sprong), dagbehandeling (De Radar), diverse gezinshuizen en woongroepen voor kinderen met een WLZ-indicatie gevestigd.

Lees meer

Het Klaverhof - Maarsbergen

Het Klaverhof van Pluryn is een nieuwbouwlocatie voor intensieve, kleinschalige JeugdzorgPlus (gesloten jeugdzorg) op het terrein Valkenheide. Jongeren van 10-18 jaar wonen hier in groepen van maximaal 5 jongeren. De kleine groep zorgt voor een huiselijke sfeer, veiligheid en beschikbaarheid van begeleiding en behandelaren, juist voor de kwetsbare jongeren en hun gezinnen. In totaal zijn hier 8 groepen, elk met een eigen specialisatie. Zowel voor normaal begaafde jongeren als jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Elke jongere heeft een eigen slaapkamer, douche en toilet. Voor school kunnen jongeren terecht op de Sprong, direct naast de groep gelegen.

Lees meer
De Kolk Groot Emaus Ermelo

Groot Emaus - Ermelo

Bij Groot Emaus van ‘s Heeren Loo kunnen jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) veilig wonen en weer structuur in hun leven krijgen. In Ermelo zijn er meerdere driemilieus behandelgroepen. Jongeren wonen samen met 4 tot 8 anderen, volgen therapie die bij hun hulpvraag past, gaan naar school, stage of werk en leren hun vrije tijd op een goede manier te besteden. Op het terrein in Ermelo is ook een crisis- en observatiegroep en een school (VSO Emaus-college) gevestigd.

Lees meer

Groot Emaus - Soest

In Soest biedt Groot Emaus van ‘s Heeren Loo behandelgroepen voor jongeren met een LVB,  waarvan één groep specifiek voor jonge kinderen. De groepen liggen op een kleinschalig terrein, midden in de wijk. Op het terrein zijn ook een basisschool (SO De Kolibrie) en een school voor voortgezet onderwijs (VSO De Lasenberg) gevestigd.

Lees meer

Kinabu-groep - Zeist

De Kinabu-groep van Youké is een behandelgroep voor maximaal zes kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Hun verblijf is tijdelijk. Ervaren behandelaars en begeleiders helpen hen en hun gezin met de stap weer naar huis of naar een alternatieve gezinsvorm. Dit kan een pleeggezin of gezinshuis zijn.

Lees meer

Specialistisch wonen - Zeist

Op het Kinabu-terrein bevinden zich ook vier specialistische woongroepen van Pluryn: Peronnik, Linge, Olm en ‘t Baken. Hier kunnen kinderen en jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking terecht voor wonen,  leren en vrije tijd. Vaak is er sprake van een combinatie met psychische en/of gedragsproblemen, zoals ADHD, autisme, trauma en hechtingsproblematiek.

Lees meer
De Dijckhof

De Dijckhof - Driebergen

Voor jongeren die van de natuur houden of met dieren willen werken is er boerderij De Dijckhof. De Dijckhof ligt op een mooie plek aan de rand van Driebergen. De boerderij ademt rust en ontspanning. Dit helpt jongeren om meer in balans te komen. Jongeren werken er aan hun eigen plan. De Dijckhof biedt naast wonen ook dagbehandeling en dagbesteding voor jongeren van 15-23 jaar.

Lees meer

Overige locaties

Naast locaties binnen de regio, kunnen jongeren uit regio Utrecht ook terecht op locaties elders in het land. Bekende locaties van Pluryn zijn bijvoorbeeld Almere, De Glind, De Beele, Eefde en Jan Pieter Heije. Wanneer dat het beste past bij de vraag, maakt Yeph bij uitzondering gebruik van locaties van andere zorgaanbieders.